Hoi Linda,
op dit moment bezig met de ontwikkeling van dagbesteding als algemene voorziening om de inzet van maatwerkvoorzieningen vanuit de WMO te beperken.
We gaan er daarbij vanuit dat iedereen van waarde kan zijn voor een ander, een soort ROI gedachte: de dagbesteding die jij gebruikt, levert iets op voor een ander.
Daarbij merk ik dat er veel meer een beroep op wordt gedaan dan enkel diegene die maatwerkvoorzieningen zouden gebruiken en dat het ook een vorm wordt om vrijwilligerswerk te organiseren voor hen voor wie dat lastig is zelf te doen. ik stuur je een infosheet via een PB.
We benutten hierbij alle mogelijkheden die de gemeenschap te bieden heeft, denk aan ondernemers, (sport)verenigingen, buurtcentra, scholen,... en dus ook dagbesteding of woonvoorziening voor mensen met dementie.
dag bas,
bedankt voor je reactie.
kun je mij ook een infosheet via een PB opsturen?
mvrgr
mattie scheijven
Hallo Bas,
Mijn excuses voor de behoorlijk late reactie.
Kun je mij de infosheet nog mailen ?
Hartelijke groet,
Linda Verschuur - Otter
https://samendementievriendelijk.nl/
Misschien heb je daar iets aan!
Het begint met informatie/bewustwording breed uitrollen in de wijk; hopen dat ze vanuit daar zich ook inzetten voor andere (thuiswonende ouderen met geheugenproblemen).
Zoek een goede opbouwwerk / sociaal werker; mooi om samen verbinding te leggen tussen intra/extramuraal.
De Sociale Sportschool brengt buurtbewoners in contact met ouderen (ook met dementie) uit een PG door ze samen te laten sporten (Bootcamp met rolstoelen) in het nabij gelegen park. Het woord vrijwilligerswerk wordt niet genoemd. De sporters doen mee uit intrinsieke motivatie (sport) en dat is juist de kracht van het concept.